ПИЛАТЕС со топка

потрошени 420калории

Oвој тип на пилатес опфаќа вежби за целото тело кои се изведуваат со помош на голема пилатес топка, дополнително за време на часот користиме и тегови од 1кг.Пилатес со топка, е совршен спој од вежби за обликување и истегнување на сите мускули, со посебен акцент на абдоминалниот ѕид и на мускулите на нозете. Топката има сферична површина и создаваа дополнителна нестабилност, која ја контролираме со стегање на мускулите на стомакот. Сето тоа помага во зацврстување на мускулите и подобрување на држењето на телото.

ИНСТРУКТОРИ
БИСЕРАНЕНАД

„После 10 тренинзи ќе се чувствуваме подобро, после 20 тренинзи ќе изгледаме подобро а после 30 тренинзи ќе имаме ново тело“.

ПИЛАТЕС со топка