FUNCTIONAL HI-ENERGY

потрошени 730калории

Функционалниот тренинг е популарен бидејќи го подготвува телото за секојдневните активности и обврски, преку низа на вежби коишто овозможуваат да ги извршуваме своите задачи лесно и ефикасно. Реквизитите потребни за функционален тренинг треба да бидат функционални и да му овозможат непречено движење на телото во сите правци. Овој вид на тренинг е идеален за зацврстување на централниот дел на телото, издржливост, зголемување на брзината, флексибилност, мускулна издржливост, како и засилување на кардиоваскуларниот систем. Потребни реквизити: степери, специјални цврсти јажиња и валјаци за вежбање, топки „медицинки“, плоча за стабилност, тегови и шипки за вежбање, полутопки, ленти… Неговите предности се: Забрзување на метаболизмот, превенција при повреда и помош при рехабилитација, подобрување на држењето на телото,подобрување на функционалноста во извршување на секојдневните работи, прилагодлив за секоја старосна група и ниво на физичка подготвеност.

High energy е за сите кои сакаат добро потење. Тренингот е високоинтензивен со минимални паузи. Се работи за тип на традиционално кардио со примеси на високоинтензивен- интервален тренинг. Одличен за добро расположение и кардиоваскуларниот систем.

ИНСТРУКТОР
ИГОР

„Функционалниот тренинг припаѓа во групата на најновите светски фитнес трендови и се препорачува за подобрување на мускулната координација и издржливост. “.

FUNCTIONAL HI-ENERGY